Gradonačelnik Kasumović i pomoćnica Mehmedić daju punu podršku ZEPS-u 2024.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović i njegova pomoćnica za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem Amra Mehmedić, primili su danas u sjedištu Gradske uprave Zenica u radnu posjetu predstavnike menadžemnta ovogodišnjeg Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, poslije pet godina pauze, održati od 01. do 05. oktobra na Kamberovića polju u Zenici.

U delegaciji Sajma ZEPS bili su: Sanel Ibrić, menadžer sajma, Samra Duraković-Gluhić, menadžerica marketinga i prodaje, kao i Jelena i Elvir Ajanović, vlasnici firme Tapas d.o.o. Zenica, koja je vlasnik licence Sajma.

Gradonačelnik, Fuad Kasumović naglasio je da ZEPS ima punu podršku Gradske uprave.

Zadovoljni smo što se ZEPS, kao Sajam s najdužom tradicijom u BiH, vraća u Zenicu. Grad će pružiti podršku sa svim raspoloživim resursima i vjerujemo da će ovogodišnji ZEPS biti izvanredan događaj“, rekao je Kasumović. Gradonačelnik je također pohvalio napore menadžmenta Sajma u cilju postizanja najboljeg izdanja ZEPS-a do sada.

Amra Mehmedić, pomoćnica za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem izrazila je zadovoljstvo što se Zenica ponovno vraća na mapu sajamskih gradova, naglasivši da je ZEPS nešto što je prepoznatljivo i za Zenicu i za BiH, te da su stoga i veoma sretni da mogu dati podršku da ugostitimo brojne domaće i strane kompanije.

Grad Zenica je još u martu mjesecu ozvaničio svoju podršku ovom izuzetno važnom Sajmu, ne samo za Grad Zenicu, nego za ZDK, Federaciju BiH, pa i cijelu našu državu. Danas smo ponovno sjeli zajedno da vidimo kako teku sve aktivnosti, koje su nužne za organizaciju ovako složenog i značajnog događaja i jako smo sretni da se sve odvija planiranom dinamikom. Jedan od osnovnih razloga zašto smo se danas sastali je da najavimo da će Grad Zenica dati podršku i osigurati na ovogodišnjem ZEPS-u zajednički nastup 40 preduzeća iz Biznis inkubatora Zeničke razvojne agencije“, kazala je ovom prilikom Amra Mehmedić, pomoćnica gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem.

Današnji sastanak bio je radni i predstavnike Grada Zenica upoznali smo o dosadašnjim aktivnostima i prvenstveno želim da se zahvalim gradonačelniku Kasumoviću što nam je pružio maksimalnu podršku u svim segmentima, a zahvalni smo i Zeničkoj razvojnoj agenciji, što aktivno učestvuje u animiranju domaćih i stranih preduzeća kako bi ovogodišnji Sajam ZEPS bio najbolji do sada. Ono što mogu naglasiti je da se osjeti jedna nova, pozitivna energija da se svi uključe kako bi ovo zaista bio jedan veliki događaj za Zenicu, ZDK i Bosnu i Hercegovinu“, izjavio je Sanel Ibrić, menadžer Generalnog BH sajma ZEPS.

(V.J.)