Brojni sadržaji u INPUT-u tokom ljetnog raspusta

„Ljeto u INPUT-u“ tradicionalna je manifestacija, koju za djecu i mlade tokom ljetnog raspusta organizuje zenički Centar za mlade INPUT, a tako je i ove godine i njihove aktivnosti traju od 01.07. i planirane su sve do 30. 08.

Naši polaznici uživaju u bogatom programu punom kreativnosti, inovacija i učenja, a čeka ih još mnogo raznih aktivnosti i radionica, koje će im omogućiti da istraže svoje interese, razviju nove vještine i upoznaju zanimljive ljude, jer program INPUT-a uključuje raznovrsne radionice iz oblasti informacione tehnologije, nauke, umjetnosti i sporta, a tu su i zabavni sadržaji“, navodi Adi Salčinović, direktor zeničkog INPUT-a, napominjući da su trenutno u toku radionice iz IT tehnologije i STEM-a.

Istovremeno ističe da je, kao i uvijek, naglasak na timskom radu i zajedništvu, gdje djeca i mladi imaju priliku da sarađuju, pomažu jedni drugima i zajedno stvaraju nezaboravne uspomene, a kroz različite aktivnosti, potiče se kritičko razmišljanje, kreativnost i inovativnost.

Cilj nam je okupiti djecu i mlade u njihovo slobodno vrijeme, tokom raspusta, te ponuditi im nešto korisno i zainteresovati ih za različite vidove edukacija, bilo da žele naučiti nešto novo, unaprijediti svoje postojeće vještine ili se jednostavno zabaviti sa vršnjacima“, kaže direktor Centra za mlade INPUT u Zenici, napominjući da program „Ljeto u INPUT-u“ traje do kraja avgusta i da se zainteresovani mogu javiti i priključiti odabranom sadržaju i sada. (V. Jovanović)