Takmičenje u streljaštvu povodom Dana policije ZDK

U savremenoj streljani Centra za obuku policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice, u Zenici, održano je takmičenje u streljaštvu u okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Takmičenju je pristupio 41 takmičar u muškoj i ženskoj, te pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a postignuti su sljedeći rezultati:

Žene – pojedinačno
1. Hana Vražalić, Policijska stanica Visoko
2. Amina Ohran, Policijska stanica Visoko
3. Bilkanović Zumra, Specijalna policijska jedinica

Žene – ekipno
1. Policijska stanica Visoko
2. Policijska stanica Zavidovići
3. Policijska stanica Kakanj

Muškarci – pojedinačno
1. Lopo Senad, Specijalna policijska jedinica
2. Trako Miralem, Specijalna policijska jedinica
3. Suljić Muris, Policijska stanica Visoko

Muškarci – ekipno
1. Specijalna policijska jedinica
2. Policijska stanica Visoko
3. Policijska uprava Žepče

Iako se radilo o sportskom takmičenju, policijski službenici su i na ovaj način pokazali visok stepen obučenosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem, o čemu svjedoče postignuti rezultati.

Takmičenje je završeno u jednoj pozitivnoj, sportskoj atmosferi, a ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić su najboljim takmičarima i ekipama uručili pehare i priznanja, te im uputili čestitke na postignutim rezultatima. (izvor: Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK)