Samo bahato, samo preko leđa građana. Aferim!

Za potrebe parkiranja vozila zastupnika i delegata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bit će zakupljeno, i iz budžeta plaćeno, još šest parking mjesta blizu zgrade bh. Parlamenta, nakon nedavnog zakupa 29 parking mjesta.

Tako će parlamentarcima, uz primanja koja uglavnom premašuju 7.000 KM mjesečno, biti osiguran i (za njih) besplatan parking.

Odluku o pokretanju postupka javne nabavke usluge zakupa parking prostora nedavno je donio Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Za ovih šest mjesta do kraja godine je planirano nešto više od 4.000 KM, koji su osigurani, kako piše u odluci, iz tekućih izdataka odobrenih Parlamentarnoj skupštini BiH.

Krajem decembra prošle godine je, na period od godinu, od KJKP Rad zakupljeno 29 parking mjesta za zastupnike i delegate. Za to ide ukupno 26.100 KM.

Sjednice domova bh. Parlamenta održavaju se nekad jednom mjesečno, rijetko kad dva puta, a nekad ne bude niti jedna u mjesecu.

Parking mjesta za parlamentarce se nalazi u ulici Koste Hermana, na dijelu parking prostora između Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, zgrade Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i zgrade Parlamentarne skupštine BiH. (izvor: akta.ba)