Takmičari karate kluba Perfekt nastupili na dva turnira

Takmičari Karate kluba Perfekt Zenica, proteklog vikenda učestvovali su na dva karate turnira u Goraždu i u Vitezu. Ukupno su osvojili 64 medalje i to 11 zlatnih, 16 srebrenih, 25 bronzanih i 3 učesničke medalje. Osvojili su veliki zlatni pehar za najbrojniju ekipu turnira, dok je Ejna Bešo osvojila zlatni pehar za najuspješniju takmičarku turnira u Vitezu.

U subotu su učestvovali na Međunarodnom karate turniru 3. “SPECIJAL KUP 2024” u Goraždu. Turnir je okupio iz četiri države 56 klubova, 554 takmičara i 640 prijava. Karate klub Perfekt Zenica je nastupio sa četiri takmičara u 10 kategorija i ukupno su osvojili devet medalja i to dvije zlatne tri srebene i četiri bronzane.

U nedjelju su učestvovali na memorijalnom karate turniru “AHMED PEZER” u Vitezu. Turnir je okupio 37 Klubova, 599 prijava i 430 učesnika. Karate klub Perfekt Zenica je nastupio sa 41 takmičarom u 67 kategorija. Ukupno su osvojili 45 medalje i to devet zlatnih, 13 srebrenih, 21 bronzanu i 3 učesničke medalja.

U ukupnom plasmanu od 37 klubova u neslužbenim kategorijama su zauzeli visoko četvrto mjesto, dok su u službenim kategorijama zauzeli šesto mjesto. Ejna Bešo je proglašena za najuspješniju takmičarku turnira u službenim kategorijama sa osvojene dvije zlatne i dvije srebrene medalje. Ejni je uručen veliki zlatni pehar za najuspješniju takmičarku turnira.

Ekipu kluba su predvodile pomoćne trenerice Lamija Kalabić i Sarah Mlivić, te licencirani treneri Hatidža Smriko, Ivana Džanković i glavni trener Nermin Bošnjak.

Karate klub Perfekt Zenica nastavlja sa svakodnevnim treninzima u Osnovnoj školi Edhem Mulabdić u Zenici.