Rafteri Bosne iz Zenice nastupili na Euro Cup-u u Hrvatskoj

Proteklog vikenda u Hrvatskoj na rijeci Cetini održan je Euro Cup u raftingu. Reprezentaciju BiH na ovom prvenstvu predstavljale su dvije seniorske ekipe iz BiH i to iz RK Bosna Zenica u sastavu Dajan Vinovčić, Sanjin Smriko, Bojan Alić, Zoran Kuljić, Amnel Gavranović, – dok su drugu ekipu pradstavljali: Mustafa Bišić, Amer Spahić, Armin Salkić, Ahmed Tursič i Belmin Kobilica.

Pored naših ekipa na ovom takmičenju su bile i ekipe iz Turske, Srbije, Italije i Hrvatske, ukupno 14 ekipa, osam u muškoj konkurenciji, dvije ženske ekipe i 4 mix ekipe u svim disciplinama.

Prvi dan ovog takmičenja je održan službeni trening za sve ekipe na rijeci Cetini dok su drugi i treći dan takmičari nastupili po natjecanju po disciplinama u slalom, RX i spustu.

Prva ekipa RK Bosne je osvojila 4. mjesto u discipline spust i 5. mjesto u disciolinama RX I slalom dok je druga ekipa zauzela 6. mjesto u ukupnom poretku.

U ekipama RK Bosna po prvi put su nastupili četiri takmičara koji se do sada nisu natjecali i ovo je bili prvo takmičarsko iskustvo.

Uslovi za takmičenje su bili veoma dobri, lijepo vrijeme na rijeci Cetini kao i organizacija takmičenja je bilo na potrebnom nivou.

Imajući u vidu da je ovo prvo takmičenje u sezoni 2024. godine i konkurenciju ekipa na Euro Cupu, rafteri RK Bosne su ispunili očakivanja prvog takmičenja i nastavljamo sa aktivnim pripremama za Evropsko prvenstvo koje se održava od 4. -10. juna 2024. godine na rijeci Neretvi u Konjicu.