MUP ZDK uništio 29 vozila oduzetih od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja u saobraćaju

Na lokalitetu autootpada jednog privatnog privrednog subjekta u zeničkom prigradskom naselju Banlozi danas je priređena akcija komisijskog uništavanja 29 putničkih vozila oduzetih u proteklom periodu od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja u saobraćaju.

Na parkingu ovog autootpada još su obilježena 22 vozila koja će biti na prodaji pravnim licima jer se ne mogu registrovati.

-Današnja aktivnost je poruka svim povratnicima u činjenju saobraćajnih prekršaja da vide na koji način će završiti vozila koja se koriste kao sredstvo u tim prekršajima,izjavio je Admir Gazić,policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK.

-Vozila su oduzeta u skladu sa pravosnažnim presudama općinskih sudova na području Zeničko dobojskog kantona, podsjeća Samir Valentić,glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona.

U proteklih 8 godina na području ovog kantona oduzeto je više od 1.000 putničkih vozila a do sada je uništeno 291 vozilo, dok je putem licitacije oko 200 vozila prodato pravnim licima.

Jedan broj vozila vraćen je vlasnicima na osnovu presuda sudova dok se unutar autootpada u Banlozima i na parking mjestima policijskih uprava MUP-a ZDK nalazi oko 200 vozila. (Š.B.)