KUD Željezara u februaru realizuje brojne programe

KUD “Željezara” Zenica se nakon kratkog predaha od blagdanskih nastupa priprema za nove.

Na Dan zaljubljenih 14. februara organiziraju prigodnu zabavu za stićenike i stićenice Doma penzionera Zenica, već sutradan petnaestog u istom prostoru organizuju zabavu po uzoru na nekadašnje slavne matinee u zgradi današnjeg Metalurg city centra (MCC), nekadašnjeg hotela Metalurg u Zenici.

Tokom zabave pod nazivom “Kao nekada u osam” goste i gošće restorana Doma penzionera zabavljaće novoformirani bend Fortuna pri KUD – u, u kojem se spremaju oformiti još jednu plesnu sekciju. To je za sve posjetioce – dok će dan ranije Valentinovo proslaviti zajedno sa stanarima Doma penzionera.

“Program će biti raznolik. Uz nastup Fortune sviraće i Narodni orkestar KUD-a čiji je vokal svima znani Dževad Mustafić. Izvest će i sve tri folklorne sekcije po tačku, sve u zavisnosti koliko budu željeli u publici”, kazao nam je Adel Sinanović, predsjednik KUD “Željezara” Zenica .

Neizostavan je nastup zeničkih “kudovaca” uz predstojeći državni praznik Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok je ljeto rezervirano za prijatelje iz Turske.

“Već tradicionalno odlazimo sredinom jula kod pobratimskog kulturno – umjetničkog društva na tamošnji festival folklore i narodnih igara”.

Prijatelji iz grada Jalove uzvračaju posjetu krajem ljeta, a kraj godine je za ovo Kulturno umjetiničko društvo  osnovano davne 1969-e iznimno važan. Za kraj 2024.-e spremaju veliki novogodišnji koncert u povodu vrijednog jubileja – 55 godina postojanja i rada Kulturno-umjetničkog društva Željezara Zenica. (A.H.)