Odličan otpor košarkašica Jumpera ekipi koja ne zna za poraz u ovoj sezoni

Očekivani poraz doživjele su košarkašice Jumper Taurusa u okviru 14. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. U derbiju su bolje bile košarkašice Orlova iz Banja Luke 63:74.

Prvi period utakmice domaće košarkašice odigrale su dobro, imale vodstvo 21:20, ali su gošće pogodile za 21:22 nakon deset minuta igre. Drugi period gošće iz Banja Luke su odigrale dobro, igračice Jumpera su djelovale nervozno pa je rezultat drugog perioda bio 5:25. Nakon pauze izabranice Eldara Durmića su zaigrale puno bolje i riješile ovaj dio utakmice sa 13:5. Posljednji period je bio dosta uzbudljiv, košarkašice Jumpera su bile prišle na minus sedam poena, ali nisu uspjele preokrenuti rezultat pa je posljednji period završio 24:22 za konačan rezultat 63:74.

I pored poraza mora se kazati da su košarkašice Jumpera odigrale sasvim solidan meč protiv ekipe koja je aktuelni prvak države i ekipa koja još uvijek nema poraz u ovoj sezoni.

Aleksandra Begenišić sa 20 poena i 17 skokova bila je najbolja u redovima Jumpera, a izdvojile su se još i debitantica u dresu Jumpera Almedina Ahmić sa 16 poena i 12 skokova, te Amna Kahrić sa 11 poena i 11 skokova.

U ekipi Orlova Danijela Mitrović ubacila je 18, a po 14 poena su dodale Aleksandra Mužević i Nataša Šobot.

Nakon paklenog rasporeda od tri uzastopna gostovanja (Kozara, Lavovi i RMU Banovići), te derbija protiv Orlova na domaćem parketu, za ekipu Jumpera slijedi nešto lakši raspored, a prva naredna utakmica je gostovanje Igmanu iz Istočne Ilidže. (N. Glibo)