Zenička Fortuna jesenji prvak Nogometne lige ZDK

Gostujućom pobjedom od 3:2 protiv  Napretka ,ekipa zeničke Fortune potvrdila je prvo mjesto na tabeli i osvojila je titulu jesenjeg prvaka u Kantonalnoj ligi.

Prvi dio takmičenja završili su sa 22 poena i učinkom od 7 pobjeda , jednim porazom i jednim remijem sa direktinim konkurentom za prvo mjesto ekipom Čelični grad.Pet kola su uzastopno bili bez poraza .Nakon velikog preokreta i remija sa Čeličnim gradom , jedini poraz doživjeli su u 7. kolu u gostima od Pobjede sa minimalnih 1:0.

Naravno da sam zadovoljan.Imamo mladu ekipu .Ušli smo u prvenstvo ne baš poptuno spremni .U klubu sam već , neko duže vrijeme .Kada sam preuzeo ekipu seniora poznavao sam te momke.mislim da je prosjek nekih 22 godine.Uglavnom su to mlađi igrači koji su nastupali za kadete i juniore , prošli su sve selekcije.Znamo da je ove godine Kantonalna liga vrlo jaka.Mi smo prvi ibježimo našim konkurentima , drugoj i trečoj ekipi po dva boda.To nije nekakva opipljiva razlika .Nadamo se da ćemo u nastavku prvenstva, smoći snage i izgurati ovo do kraja.Milsim da će ovaj naš rad i trud prepoznati i neki ljudi .Teška nam je finansijska situacija, borimo se svi, i nadam se da ćemo imati boljeg sponzora u nastvaku lige.“izjavio je za Zneicainfo.ba , Mersid Bureković, šef Stručnog štaba NK Fortuna.

U prvom dijelu sezonu kapitensku traku veoma uspješno je nosio Tarik Huzbašić.

Sigurno da moram i ja biti zadovoljan.Ja i moji saigrači dobili smo veoma dobrog trenera.Imamo jake i dobre treninge.Mislimda je to upravo rezultat koji smo postigli u ovoj polusezoni sa sedam pobjeda iz devet utakmica.Naše je samo da radimo i postižemo još bolje rezultate.Mi smo ekipa koja je već dvije –tri sezone zajedno.Poznajemo se dobro.Cilj mi je da budem lider ekipe do kraja i da se plasiramo u Drugu ligu.“kazao je kapiten Tarik Huzbašić.

Fortuna direktnim konkurentima za vrh tabele Čeličnom gradu i Zmaju bježi dva boda.Proljetni dio starta početkom marta naredne godine.Uz dva do tri pojačanja u Fortuni su uvjereni da mogu zadržati lidersku poziciju i plasirati se u viši rang.

Teško je predvidjeti šta će biti u nastavku lige.Ipak uvjeren sam da sa ovom mladom ekipom i sa dva do tri pojačanja možemo ovu priču dovesti do kraja i plasirati se u viši rang takmičenja.“optimista je trener Mersid Bureković. (M.P.)