U KK Jumper zadovoljni dosadašnjim učinkom u Prvenstvu BiH za žene

Žrijeb je tako htio da na otvaranju sezone odigraju tri veoma teške utakmice. Izabranice Eldara Durmića upisale su pobjedu protiv  RMU Banovića i poražene su u duelima sa Lavovima i Orlovima.

Slične utakmice gdje smo se dobro držali i onda u trečoj četvrtini padnemo i na kraju rezultat nije realan.Imali smo tri kola koja su jako teška.Napravili smo jednu pobjedu i dva poraza.Orlovima smo išli da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu.Držali smo se dobro. Ne žalimo previše zbog poraza.Mi čekamo Igman kući , da pokušamo da pobjedimo , što ja priželjkujem.Želim da izađemo na teren da damo sve od sebe i da pobjedimo.Slijedi nam povoljniji raspored.“izjavio je na današnjoj press konferenciji Eldar Durmić, trener KK Jumper.

Gošće iz Istočne Ilidže imale su loš start u prvenstvu.Trenutno su na pretposljednjoj 11 poziciji  i bez pobjede su u dosadašnjem dijelu lige.U Jumperu su uvjereni da uz ozbiljan pristup igri mogu do druge prvenstvene pobjede.

Sigurna sam da uz ozbiljan pristup pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.Ne samo što se tiće ekipe Igmana , već protiv svake naredne ekipe protiv koje budemo igrali treba da bude ozb iljan pristup.Ja se nadam da ćemo izvući pobjedu.Pozvala bi sve navijače da dođu sutra i da nas podrže.Vjerujem da će ponovo biti pune tribine kao i na predhodnim susretima.“optimista je košarkašica Amna Kahrić.

Utakmica 4.kola Prvenstva BiH u košarci za žene Jumper-Igman igra se sutra u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 17 sati. (M.P.)