Zeničanin Toni Ćurković osvojio drugo mjesto na Olimpijadi iz engleskog jezika

Učenik sedmoga razreda Osnovne škole Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ iz Zenice Toni Ćurković na Međunarodnoj olimpijadi iz engleskog jezika koje je održano u Rimu osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju.

“Mama mi je pomogla da naučim engleski jezik I volio sam ga pričati I slušati još od malih nogu. Ponosan sam I sretan što sam imao priliku učestvovati na ovom takmičenju. Testovi nisu bili puno teški, ali kada sam došao do finala imao sam tremu jer nisam znao ko će mi biti protivnik. Zadovoljan sam I sretan”, priča nam Toni Ćurković.

Riječ je o 11. International Hippo English Olympiad na kojoj je učestvovalo 60 zemalja, a u finalnom dijelu takmičenja sudjelovalo je 223 finalista koji su se takmičili u pet kategorijia I to: hippo test, čitanje, pisanje I slušanje. Toni Ćurković u pratnji svoje nastavnice Line Softić  bio je jedini takmičar iz Bosne I Hercegovine. “Izuzetno sam ponosna na Tonija. To je jedan jako vrijedan I marljiv dječak koji je svojim talentom a I marljivošću zaslužio takav put I takvu nagradu. Nije mala stvar biti jedini takmičar iz BiH I osvojiti drugo mjesto na jednom ovakvom prestižnom takmičenju”, kaže Lina Softić, nastavnica engleskog jezika u KŠC “Sveti Pavao” Zenica.

“I prošle godine imali smo svog predstavnika i to učenicu iz ovog centra, a sada i Tonija. Izuzetno smo ponosni na sve uspjehe naših učenika i drago nam je što smo uspjeli učestvovati na jednom ovakvom prestižnom takmičenju te osvojiti visoko drugo mjesto i srebrnu medalju. Uspjeh naših učenika je i naš uspjeh”, kazao je Vlatko Rosić, ravnatelj Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” u Zenici.(B.D.)