Na Smetovima se održava MTB utrka ” Zenica Grand Prix 2023”

Biciklistički klub „Rotacija – SPIN” danas organizuje otvorenu MTB utrku „Zenica Grand Prix 2023“ na zeničkom izletištu Smetovi.

Pored licenciranih takmičara i rekreativci će imati priliku da voze  maraton, a uz to oni najuspješniji će biti nagrađeni. Za maraton će biti dostupne tri staze: za mlađe uzraste do 16 godina i žene ,srednji za one malo ozbiljnije bicikliste i veliki  za okorjele bicikliste . “Nakon dugo godina I biciklistički klub “Rotacija Spin”organizuje utrku koja je već međunarodnog karaktera. Po prijavama koje smo zaprimili stižu nam takmičari iz Hrvatske i Srbije. Mislim da će biti jako dobar događaj gdje očekujemo preko 100 takmičara, kako iz naše države tako I iz inostranstva. Ovo je utrka za sve uzraste” izjavio je za Zenicainfo.ba Vedad Karić, iz biciklističkog kluba Rotacija Spin iz Zenice.

Mirnas Mujezinović, nacionalni komesar i predsjednik sudijske organizacije BiH sretan je što može prisustvovati jednom ovakvom događaju. – Drago mi je što Zenica konačno ima ovakav događaj jer je to već odavno zaslužila. Naš Vedad na najbolji način predstavlja BiH u svijetu i zbog toga je ovom gradu trebao ovakav događaj. Drago mi je što utrka okuplja takmičare ali i rekreativce svih uzrasta, ali i okolnih država, dodao je Mujezinović. (B.D.)