Naš most Zenica dobitnik Plakete Zeničko-dobojskog kantona

Udruženje “Naš most Zenica” primilo je prestižno priznanje – Plaketu Zeničko-dobojskog kantona za izuzetne zasluge u društvenom razvoju. Ovo priznanje predstavlja drugo značajno priznanje koje je udruženje dobilo od početka ove godine, nakon što je već ranije nagrađeno Plaketom Grada Zenice.

Plaketa Zeničko-dobojskog kantona za zasluge u društvenom razvoju dodeljena je Udruženju “Naš most Zenica” kao priznanje za neprestani angažman i izuzetne doprinose unapređenju društva. Ovo udruženje je u protekloj deceniji postalo prepoznatljivo po svojim inovativnim projektima, aktivnostima i programima koji su imali dubok i pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu.

Osnovano s ciljem da podstakne društveni razvoj i društvenu inkluziju te unapredi kvalitet života građana Zenice i doprinese izgradnji boljeg sutra za sve, Udruženje “Naš most Zenica” istaklo se kao vođa u promociji razvoja kulture, umjetnosti, inkluzije i solidarnosti. Posvećenost različitim sektorima društva, uključujući obrazovanje, umjetnost i kulturu, pokazuje duboku predanost stvaranju društvenih promena.

Plaketa Grada Zenice, koju je udruženje već dobilo ove godine, te Plaketa Zeničko-dobojskog kantona sada dodatno potvrđuje kontinuirani rad i važnost koju udruženje ima u lokalnom i regionalnom razvoju.