Hotel Zenica i tržni centar Džananović imaju nove vlasnike

U prisustvu velikog broja zvanica iz Bosne i Hercegovine i Republike Turske, večeras je u Zenici održan svečani program povodom kupovine hotela “Zenica” i Tržnog centra “Džananović” od strane turske grupacije “Uvak”, koja na prostoru Bosne i Hercegovine djeluje dugi niz godina, javlja Anadolija.

Savjetnik predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana Yalcin Topcu prenio je pozdrave rukovodstva svoje države, turskog predsjednika i građana njegove zemlje, izrazivši zadovoljstvo zbog prisustva na večerašnjem događaju u BiH.

“Prisutni smo u kulturi, medicini, historiji i prisutni smo u investicijama i trgovini”, rekao je Topcu.

Pozdravio je kako je rekao, bratski odnos među privrednicima BiH i Turkiye naglasivši značaj međusobnog potpomaganja i u oblasti privredne saradnje.

Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin je kazao da je Sporazum o slobodnoj trgovini njegove zemlje s BiH proširen 2021. godine, čime su pružene jedinstvene mogućnosti Bosni i Hercegovini, kakve nisu pružene nijednoj zemlji u svijetu.

“A to je pokazatelj kako Turska gleda na Bosnu i Hercegovinu”, rekao je ambasador Girgin ukazavši na značaj međusobnog potpomaganja s ciljem jačanja privredne saradnje.

Podsjetio je na ciljani obim trgovinske razmjene od milijardu dolara, što je ostvareno, kako je rekao, zahvaljujući privrednicima dvije zemlje.

Turskim privrednicima je ambasador Girgin poručio da je atmosfera za investiranje u Bosni i Hercegovini pozitivna, kazavši i da “moramo biti jedinstveni”.

Sva dešavanja oko nas pokazuju značaj našeg jedinstva i bratstva naših zemalja, kazao je ambasador Girgin i poželio uspjeh posljednje investicije grupacije “Uvak”.

Predsjednik grupacije “Uvak” i predsjednik Tursko-bosanskohercegovačkog udruženja privrednika (TUBSIAD) Abdurrahman Uvak je zahvalio prisutnima, ali i privrednicima iz Bosne i Hercegovine na dugogodišnjoj saradnji.

Biznisinfo.ba