“Dani zeničke mladosti “od 22.do 26.maja u Zenici

“Dani zeničke mladosti”naziv je manifestacija koja će se održati  od ponedjeljka 22.5. do petka 26.05. kada je planirano zatvaranje te podjela Potvrda o učešću.

Riječ je o pilot projektu Komisije za pitanja mladih Grada Zenica realizovanog sa partnerima Koalicijom PositiveTolerance i misijom OSCEa u BiH, sa željom da postane tradicija za mlade ljude u našem gradu.Cilj je ekonomsko i pravno osnaživanje mladih i njihovih organizacija u Gradu Zenica gdje glavni fokus stavljamo na radionice o pisanju kvalitetnog CVa, učenje vještinama razgovora za posao, radionicama Kako napisati biznis plan i biznis program, učenje društvenim i drugim istraživanjima te networking sa omladinskim organizacijama i mladim poduzetnicima (start up) iz Poslovne zone.Bit će predstavljena i Publikacija za mlade koju je sačinila Komisija, a koja sublimira položaj mladih u gradu koji je temeljen na anketi koju smo proveli na uzorku od 310 ispitanika. Sadržane su preporuke prema mladim ljudima, organizacijama ali i zahtjevi prema svim nivoima vlasti – šta prioritetno trebaju uraditi za poboljšanje statusa mladih osoba.

Tijekom manifestacije planirana su i neformalna druženja učesnika. Dio učesnika prijavljen je putem javnog oglasa Komisije. Tim putem izabrano je 20 učesnika.

Ukupno 10 učesnika delegiraju omladinska udruženja u gradu kako bi razvili njihove kapacitete za povlaćenje budžetskih i drugih sredstava (fondova), time ih učinili snažnijim i privlačnijim mladim ljudima.Ukupan broj učesnika je 30 mladih ljudi.Svečano otvaranje manifestacije “Dani zeničke mladosti” je u ponedjeljak u 10:30h u Velikoj sali Gradskog vijeća Grada Zenica./M.P/