Počela obuka za članove omladinske redakcije “Iz mlade z(J)enice”

Radio televizija Zenica kroz projekat Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) koji implementira Međunarodna organizacija za migracije u BiH (IOM) a finansira Austrijska razvojna saradnja i ove godine će realizovati drugu sezonu omladinske emisije „Iz mlade z(j)enice“, čije emitovanje uskoro počinje u programu TV Zenica, a danas je u prostoru Agencije ZEDA, počela i četverodnevna obuka za polaznike, koji će potom kao članovi omladinske redakcije raditi na realizaciji ove emisije.

„Prva sezona ove omladinske emisije realizovana je 2021. godine kada smo imali 25 epizoda, a ova sezona će imati 12 emisija „Iz mlade z(j)enice“ , koju će novi mladi i kreativni ljudi, kao članovi omladinske redakcije snimiti u narednih 6 mjeseci“, kaže Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica, dodajući da ih u naredna četiri dana očekuje bogat sadržaj obuka, vezan za društvene mreže i kreativne sadržaje, odnosno za televiziju, radio i portale.

„Mislim da ovaj projekat mladima donosi mnogo toga, jer ja sam bio član omladinske redakcije prve sezone emisije „Iz mlade z(j)enice“, što mi je donijelo mnoštvo iskustava, poznanstava i novih saznanja, a ove godine sam jedan od mentora i vjerujem da ćemo napraviti još bolje emisije“, navodi Ahmed Babić. (V.J.)