Rukometaši Čelika utakmicom protiv Rudara ovjeravaju plasman u Premijer ligu

Rukometaši Čelika u posljednjem, 22. kolu Prve lige F BiH, u subotu 6. maja u 15 sati u Gradskoj areni Husejin Smajlović, dočekuju odličnu ekipu ORK Rudar iz Banovića, koja je četvroplasirana ekipa na tabeli Lige, a pred početak ovogodišnje prvenstvene sezone bili su jedan od ozbiljnijih kandidata za osvajanje titule prvaka Lige.

Ukoliko Čelik pobijedi u ovoj utakmici sa bilo kojim rezultatom, plasiraće se, odnosno vratiće se, nakon pet godina, u Premijer ligu BiH.
“Ozbiljno se pripemamo za ovu utakmicu, kao što smo se pripremali i za sve ostale utakmice u ovogodišnjem prvenstvu. Ovdje se radi o ozbiljnoj ekipi i protiviku, Rudaru iz Banovića. Naš trenutni problem je što zbog raznih obaveza igrača (posao i slično) postoji mogućnost da u ovom susretu ne budemo kompletni, jer četiri standardna igrača imaju poteškoće da zbog obaveza eventualno ne nastupe u ovoj utakmici. Međutim, raspoloženje i atmosfera u ekipi je i pored toga odlična, nemamo povrijeđenih igrača i idemo da se žestoko borimo na terenu”, izjavio je šef stručnog štaba Čelika Miki Filipović.
Uprava, igrači i stručni štab pozivaju navijače RK Čelika da u što većem broju dođu na ovu utakmicu i podrže svoj klub.
“Mi igrači obećavamo da ćemo kao i do sada dati svoj maksimum i ,,ginuti’’ na terenu, da stavimo konačnu tačku na ovu prvenstvenu sezonu. Već četiri godine ovaj tim igra zajedno i sazreli smo da pružamo dobre partije na terenu. Siguran sam da će tako biti i ovog puta i pozivam naše navijače i sve posebno mlade ljude koji vole sport i rukomet, kako iz Zenice tako i iz okolnih mjesta, da dođu na utakmicu i podrže nas u ovoj istorijskoj utakmici”, kaže za naš portal zamjenik kapitena RK Čelka Danijel Jurić.
Da zaključimo, RK Čelik vas poziva: poštovani ljubitelji rukometa pozivamo vas da u subotu poslijepodne provedete lijepo vrijeme uz RK Čelik i da uživate u dobroj, borbenoj i lijepoj rukomenoj predstavi: subota, 6. maj u 15 sati, Gradska arena Husejin Smajlovic Zenica, poručuju iz RK Čelik.