Stanje na putevima u BiH

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama do 22.04. do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će od 11:45 do 16 sati dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na putevima: Rudanka-Doboj, Johovac-Prnjavor-Jakupovci (autoput) i Klašnice-Šargovac-Prijedor.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putevima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.