Održan tradicionalni Vaskršnji prijem

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” zajedno sa Srpskom pravoslavnom Crkvom Zenica održali su tradicionalni svečani Vaskršnji prijem u Sokolskom domu u Zenici.

Boško Jefić, predsjednik zeničke Prosvjete kazao je kako veliki događaji kao što je Vaskrs su zapravo idealna prilika da se okupe dobri ljudi, komšije i prijatelji.

Prosveta zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom u gradu Zenici organizuje prijem već evo treću deceniju za redom. Imali smo samo, mislim jedne godine Korone, da nismo organizovali prijem tako da smo nastavili taj kontinuitet. Trudimo se da naš, možemo reći najveći praznik, pravoslavni ovaj da se nekako okupimo. Sugrađani naši budu tu sa nama na neki mali skroman način da svi nekako organizujemo taj naš Vaskrs. Ovim putem bi želio svim pravoslavnim vjernicima u gradu Zenica, Bosni i Hercegovini i svijetu čestitati Vaskrs na stari tradicionalni pozdrav Hristos Vaskrse, zaželjeti im sve najljepše, mnogo zdravlja sreće i ljubavi”, rekao je za Zenicainfo Boško Jefić, predsjednik zeničke Prosvjete.

Vaskršnjem prijemu su prisustvovali brojni predstavnici političkog, društvenog, sportskog i kulturnog života Zenice i Zeničko-dobojskog katona.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Zenice je osnovano 1902. godine i prošle godine je proslavilo 120 godina postojanja. Tradicionalno obilježavaju i organizuju sve značajne datume i praznike zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Zenici. Pored Zeničke Prosvjete u Bosni i Hercegovini aktivna su društva i u Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Drvaru. (T.Bajramović)