Derbi Kantonalne nogometne lige bez pobjednika

Kantonalni gradski derbi po drugi put završen je bez pobjednika.Utakmica 14. kola Čelični Grad – Nemila okončana je rezultatom 0:0.

Bio je ovo istinski derbi dvije vodeće ekipe u Kantonalnoj ligi.Jedino su nedostajali golovi.Gosti su bili blizu pobjede u 82. minuti, ali Imamović nije iskoristio penal.Treći konkurent za najviši plasman, Liješeva pobjedila je u gostima kod Proletera sa 0:3 i zadržala je priključak vrhu tabele.U ostalim mečevima 14. kola postignuti su sljedeći rezultati: Pobjeda-Novi Šeher 1:0, Napredak – Borac /Tetovo/ 2:2, Vareš – Fortuna 3:2.Zmaj je bio slobodan.

Na tabeli vodi Nemila sa 36 bodova i sa omjerom 11 pobjeda, 3 neriješena rezultata i 1 porazom.Drugi je Čelični grad sa 33, koliko ima i trećeplasirana Liješeva iz Visokog.Zatim slijede Fortuna sa 25 i Zmaj sa 23 poena.Borac je šesti sa 21, Vareš ima19, dok Novi Šeher i Pobjeda imaju po 13 bodova. Napredak je sakupio 11, a  Proleter 6 poena.U narednom 15. kolu sastaju se: Proleter – Pobjeda, Nemila  -Napredak, Borac – Vareš, Fortuna – Novi Šeher, Zmaj-Čelični Grad, dok je slobodna ekipa Liješeva.    (M.Pripoljac)