Utakmica odluke Neimari – Čulin Mlin

Revanš utakmica polufinala play offa doigravanja za prvaka Prve futsal lige i plasman u Premijer ligu između zeničkih Neimara i malonogometnog kluba Čulin Mlin iz Livna igra se u subotu 8.aprila .

U prvoj utakmici odigranoj u Livnu domaćin je slavio sa 6:2 .Poluvrijeme je bilo 3:1.

Sigurno da je moglo bolje.Svaki put može bolje i kada je dobro može bolje.U Livnu smo odigrali jednu solidnu utakmicu .Na kraju je izostao rezultat.Imali smo svoje prilike i nismo ih iskoristili.Dobili smo golove iz prekida i polušansi i njihovih polušansi.“izjavio je za Zenicainfo.ba, Mersid Bureković, trener MNK Neimari.

Neimari su u dosadašnjem dijelu pokazali da su najbolji kada je najteže.To su potvrdili u Bužimu kada su izborili prolaz u polufinale protiv Konjodora.U prvom meču trener Mersid Bureković zbog povreda i kartona  nije mogao računati na četvoricu prvotimaca:golmana Čakića,igrače,Karića, Kapetana i najboljeg strijelca Dedića.Uz bolji zdravstveni bilten i publiku koja je igrač više u subotu se očekuje pravi derbi.

Za uzvratnu utakmicu pripremamo se čitavu sedmicu.Neki igrači koji nisu nastupali nam se vraćaju. Vraća nam se Anel Dedić naš najbolji strijelac.Što se tiče ova ostala tri igrača Karić, Čakić i Kapetan , trenirali su .Večeras se vraća golman Čakić.Što se tiče njihovog zdravstvenog biltena ne znam šta će se desiti.Tek sutra ćemo imati konačne rezultate .“izjavio je Bureković.

Ulog je veliki a to je plasman u finale doigravanja .Uz pomoć publike koja je uvijek bila igrač više za Neimare ,povoljan rezultat ne bi trebao izostati.

Zenička publika je uvijek prepoznala dobre igre.Nadam se da će i ovaj put biti uz nas.Ja ovim putem pozivam sve navijače da dođu u subotu u Arenu i da nas podrže, da napravimo toliko željeni rezultat i prolaz u finale doigravanja.“optimista je trener zeničkih Neimara, Mersid Bureković.

Uzvratni susret polufinala play offa za prvaka Prve futsal lige , Neimari-Čulin Mlin , igra se 8.aprila u Areni Husejina Smajlović sa početkom u 20,30 minuta. (M.P.)