U idućoj sedmici očekuje nas kiša, susnježica i snijeg ponegdje

Od sutra nam se, uz kišu, ponovo vraća susnježica ili snijeg, te jutarnje temperature ispod nula stepeni.

Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili sunježica, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama će padati snijeg. U većem dijelu Hercegovine sunčano prije podne, naoblačenje se očekuje u poslijepodnevnim satima. Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 16°C.

U utorak, 04. aprila, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom, u nizinama može padati i sunježica. Prije podne slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bura, koja će u poslijepodnevnim satima oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Za srijedu, 05. aprila, meteorolozi predviđaju da će u našoj zemlji većinom biti oblačno vrijeme, a na jugu djelomično vedro. Lokalno malo snijega u Bosni može pasti u jutarnjim satima. U Hercegovini slaba kiša u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.