I ovog ramazana “Šetnja do iftara”

Zenički turistički i planinarski vodič Afan Abazović je na svom Facebook profilu objavio da će i ovog ramazana u Zenici biti organizovane ture “Šetnjom do iftara”.

Ideju “Šetnjom do iftara”, Abazović je prvi put realizovao 2015. godine, a ove godine se navršava osma godina otkako živi pomenuta ideja.

Od 2015. godine Šetnja do iftara je jedan od zeničkih brendova. Udruženje građana Azimuth 135 na čijem sam čelu realizuje taj projekat sa velikim uspjehom izuzev naravno godina kada smo imali pandemiju korona virusa. I ove godine šetnjom do iftara realizovaće se svake nedjelje tokom mjeseca Ramazana, a prva šetnja do iftara već će biti realizovana, ako Bog da u nedjelju, 26. marta kada ćemo naparviti našu prviu šetnju do iftara, a to je šetnja od  naselja Grm preko Zmajevca silaskom u naselje Ravan”, reako nam je Afan Abazović.

Prijevoz za učesnike je obezbjeđen i do sada se već prijavilo 180 učesnika. Tura je duga sedam kilometara i biće izuzetno lijepa za sve one koji nikada nisu bili na Zmajevcu i biće u prilici doživjeti jedan od najljepših pogleda na Grad Zenicu sa ovog lokaliteta, objašnjava Abazović.

Sve naredne šetnje će biti pravovremeno najavljene na zvaničnom facebook i instangram profilu udruženja Azimuth 135. (T. Bajramović)