Dubioza kolektiv priredila mini koncert iznenađenja za učenike škole u Nemili

Učenike centralne škole “Ćamil Sijarić” u Nemili danas su posjetili članovi mega popularne grupe Dubioza kolektiv. Oni su se družili s mališanima i s njima proslavili prvi dan proljeća.

Dubioza kolektiv je svakako svjetski brend, a naš. Evo danas imamo čast da pred učenicima odsviraju nekoliko pjesama. Ovo danas je projekat saradnje između škole, mjesne zajednice i Nogometnog kluba Nemila sa kojim inače imamo potpisan sporazum o saradnji, tako da je ovo jedan od projekata koji smo planirali realizovati koji će uskoro biti prezentovan pred našom djecom”, kazao je Ahmed Buljubašić, direktor Osnovne škole  “Ćamil Sijarić” Nemila.

U centralnoj škkoli u Nemili nastavu pohađa 700 učenika, dok u ostalih deset područnih škola nastavu pohađa još 500 učenika, što u konačnici govori da osnovna škola u Nemili broji oko 1.200 učenika.

Svaka im čast, baš su nas zabavili. Pretrpan im je kalendar i ne znam kako su uspjeli danas doći“, kaže Husein Valentić, učenik ove škole.

Bilo nam je ekstra. Odličan su bend i bilo nam je zanimljivo“, dodao je Jusuf Topić, također učenik ove škole.

U pretrpanom kalendaru članovi Dubioze kolektiv su našli vremena da kratko svrate do Nemile druže se učenicima i otpjevaju nekoliko svojih hitova što je za svaku pohvalu. (N.G.)