Zenica: Sve ovjere dokumenata mogu se obaviti i u mjesnim matičnim uredima

Građanima Zenice koji imaju potrebu ovjeriti dokumentaciju, osim Šalter sale u Gradskoj upravi Zenica, na raspolaganju je i pet mjesnih matičnih ureda i to Nemila, Puhovac, Janjići, Stranjani i Perin Han gdje su evidentno manje gužve. 

“Sve usluge koje građanima pružamo u Šalter sali mogu se dobiti i u mjesnim uredima”, ističe Aezermana Čeliković, pomoćnica gradonačelnika u Službi za opću upravu.

Koristeći mjesne matične urede građani će uštedjeti na vremenu prilikom ovjere dokumenata s obzirom na povećan priliv građanstva u Šalter sali, dok je evidentno manji broj građana koji koriste benefit mjesnog ureda u mjesnim zajednicama.

Iz Službe ističu kako je radno vrijeme mjesnih matičnih ureda od 7:30 sati do 16 sati i tu se, pored ostalog, mogu vršiti upisi novorođenih, kao i činjenice o smrti.

“Mjesni matični ured Nemila na raspolaganju je građanima svaki radni dan, mjesni matični uredi Puhovac i Janjići – ponedjeljak, srijeda i petak, mjesni matični ured Stranjani – ponedjeljak, utorak i četvrtak, te mjesni matični ured Perin Han – utorak, četvrtak i petak. Rad sa strankama je u periodu od 8 do 15 sati”, pojašnjavaju iz Službe za opću upravu Grada Zenica. (Š.B.)