Grupa Regina predstavila novu pjesmu “Opraštam ti”

Nakon personalnih promjena unutar samog benda, Regina nije stala sa radom, naprotiv, nastavili su punim gasom i danas je svjetlo dana ugledala nova pjesma za koju je odmah snimljen i spot, “Opraštam ti”.

S obzirom da Regina u svom repertoaru ima pjesme koje govore o ljubavi, nije slučajno izabran današnji dan za promociju nove pjesme i spota.

“Zaista nismo objavljivali dugo novu pjesmu i onda hajde nek to bude na dan ljubavi, mislim, ljubav je svima nama najpotrebnija. Kad kažem ljubav, ne mislim samo na ljubav prema osobama suprotnog spola, nego ljubav uopšte. Ljubav je ono što sam siguran da svima na planeti nedostaje, svi smo se onako malo otuđili, radimo potpuno marginalne stvari u životu, a predstavljamo ih sami sebi kao da su važne”, kaže Aleksandar Čović, frontmen grupe Regina.

Iako živi u Beogradu ni mjesto današnje promocije, a to je Sarajevo nije slučajno iazbrano.

“Ja sam u Sarajevu rođen, gdje ćemo veću vezu. Mi smo prvu promociju 1990. na 1991. godinu imali u Sarajevu i izabrao sam pjesmu “Spavaj, spavaj” da otvorimo ovaj mini koncert upravo sa tom pjesmom. Mi smo uvijek dio Sarajeva i Sarajevo je dio nas, to ne možeš birati”, dodaje Čović.

Promocija nove pjesme je samo najava onoga što će se dešavati sredinom godine, kada Regina priprema jedan veliki koncert.

“Mi nakon spota za pjesmu “Opraštam ti”, vrlo brzo ćemo objaviti pjesmu “Dobro je”. To je malo drugačija pjesma i onda spremamo za juni jedan lijep koncert u Sarajevu, to smo sebi dali u zadatak. Ne mogu još reći mjesto i tačno vrijeme, ali biće u mjesecu junu”, završava naš sagovornik.

U sklopu promocije nove pjesme i spota Regina je izvela nekoliko pjesama koje su ih proslavile i koje vjerujem sve generacije izuezno dobro poznaju. (N.G.)