Rukometaši Čelika slavili u prijateljskom susretu protiv Bosne u Sarajevu

U sklopu priprema za nastavak takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH, grupa Sjever, rukometaši Čelika odigrali su još jednu kontrolnu utakmicu.

U Sarajevu su odmjerili snage sa ekipom ORK Bosna. Susret je završen rezultatom 29:30 za Čelik. Bila je ovo ujedno treća utakmica zeničkog ligaša u pripremnom periodu. U prvom meču izgubili su od Bosne iz Visokog dok su u drugoj u Gornjem Vakufu  pobjedili Slogu sa 36:30. Među najzapaženijim pojedinicma na susretu sa ORK Bonsa u timu Čelika bio je kapiten  Mevludin Čehajić koji je u ovoj utakmici  imao 19 odbrana. Forma mladih Farisa Rujanca, Velida Čelenke i Danijela Jurića te drugih mladih igrača Čelika je sve bolja. Poslije vođstva Čelika od 2:1 i 3:2 na početku utakmice, RK Čelik je konstantno vodio tokom cijele utakmice rezultatom od 2 do 5 golova razlike. Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 14:9 za RK Čelik. U drugom poluvremenu Čelik nastavlja sa vođstvom sa 4 -7 golova razlike, uz stalnu trku i veliku borbenost. Pred sami kraj utakmice, kada je trener Filipović uveo mlađe igrače, ekipa Bosne je pet minuta prije kraja utakmice prvi put u drugom poluvremenu izjednačila rezultat na 28:28. Ipak, iskusnija ekipa Čelika je znalački utakmicu privela kraju i pobijedila rezultatom 30:29. Najviše golova za Čelik postigli su mladi igrači Velid Čelenka i Faris Rujanac po 7, te Muaz Kusić 5 i Malik Delić 4 postignuta gola. Zbog bolesti i povreda u ovoj utakmici u ekipi Čelika nisu nastupili standardni prvotimci Mario Filipović, Bakir Pirić i Tarik Kubat.

„Zadovoljan sam ovom utakmicom. Isprobali smo sve igrače i taktičke zamisli. Na njihovu trku odgovorili smo većom trkom i čak ih na neki način i nadtrčali. Pred kraj utakmice smo zarotirali sve raspoložive igače, pa je značajnu minutažu dobio recimo mladi Mensur Hadžić i drugi juniori. Imamo vremena da do početka prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH 18. februara protiv RK Bosne u Tešnju ispravimo greške u igri i budemo još bolji“, izjavio je trener Čelika Ljubomir  Filipović nakon utakmice sa ORK Bosnom. (M.P.)