Škrbić i Kasumović razgovarali o unapređenju rukometnog sporta

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razgovarao je u svom kabinetu sa Panetom Škrbićem, uglednim zenčkim biznismenom i predsjednikom Rukometnog kluba Čelik u Zenici.

Razgovarano je o daljem razvoju rukometnog sporta u gradu i drugim aktelnim pitanjima. Škrbić je informisao Gradonačelnika Kasumovića o počeku rukometne sezone, koja ove godine počinje prije nego ranijih godina. Već u nedjelju, 29. januara Čelik je domaćin u prvom kolu KUP-a BiH premijerligaškoj ekipi Bosna iz Visokog, a prvenstvena sezona u Prvoj ligi Federacije BiH započinje 18. februara, kada RK Čelik gostuje u Tešnju.

Škrbić je Gradonačelnika upoznao sa incijativnom da se utakmice državne rukometne reprezentacije igraju u Gradskoj Areni Zenica, i da se u ovom gradu organizuju pripreme BH rukometne reprezentacije.

Imali smo do sada u našem gradu nastupe reprezentacija mnogih BH sportova. Nismo još imali rukometnu reprezentaciju i rado ćemo razgovarati na tu temu”, rekao je Kasumović u razgovoru sa Škrbićem.

Krug prijatelja Rukometnog kluba Čelik, koji ove godine obilježava 73 godine postojanja, se i dalje širi. Nakon kontakata predstavnika RK Čelika u Sloveniji Kenana Merdanovića sa RK Celjem, direktor RK Celja Laško Miroslav Benicky je putem e-maila napisao RK Čeliku:

Raduje nas buduća saradnja sa RK Čelikom. Želimo dogovoriti odigravanje prijateljske utakmice u toku ove godine u Zenici. Jako su nam bitna rukometna i klupska povezivanja i saradnja, posebno sa klubom kao što je Čelik sa dugom tradicijom“, napisao je Benicky i uputio poziv predsjedniku RK Čelika da posjeti RK Celje Laško.

RK Čelik je nakon uspostavljanja saradnje sa RK Vardarom Skoplje, Crvenom zvezdom iz Beograda, RK Budvanska rivijera iz Budve i Slobodom iz Tuzle, na listi prijateljskih klubova koji imaju blisku saradnju sa Čelikom dodaje se još jedno ime, RK Celje Pivovara Laško. (Izvor: RK Čelik)