SPKD „Prosvjeta“ i pravoslavna crkvena opština organizovali tradicionalni božićni prijem

Danas, trećeg dana Božića, Srpsko prosvjetno kulturno društvo „Prosvjeta“ i pravoslavna crkvena opština organizovali su tradicionalni božićni prijem predstavnike javnog i društvenog života Grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona.

“Božić prijemom obilježavamo već skoro 30 godina zajedno sa predstavnicima svih institucija Grada Zenica i ZDK i to je zajednička aktivnost Srpske pravoslavne crkve u Zenici i zeničke „Prosvjete “ i ovom tradicijom se zaista ponosimo, jer je to prilika da se vidimo i družimo sa svim prijateljima, sa ljudima sa kojima sarađujemo, kao i sa onima koji odlučuju, te da sa njima podijelimo radost Božića i zaokružimo kalendarsku godinu, koja je iza nas, ali i da napravimo još bolju saradnju ubuduće”, rekao je ovom prilikom protojerej Marko Maleš, starješina hrama „Rođenje Presvete Bogorodice“ u Zenici, šaljući poruku mira i ljubavi, jer Božić i jeste praznik i mira i ljubavi.

“Susret, razmjena iskustava i međusobna podrška ljudi, koji pripadaju različitim  konfesijama, koje žive u Zenici, te društveno-političkoj i javnoj sceni ovog prostora i jeste bit ovog prijema”, napominje i Boško Jefić, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ u Zenici. (V.J.)