Dani otvorenih vrata Servis centra „DLAN“ Zenica povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Udruženje i Servis centar „DLAN“ Zenica u proteklih nekoliko dana organizovali su Dane otvorenih vrata za obrazovne institucije povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

U goste Servisnom centru došla je grupa učenika Osnovne škole „Mak Dizdar“ iz Zenice koja je zajedno sa grupom korisnika Servis centra imala inkluzivni čas gdje su djeca tipičnog rasta i razvoja imala radionicu sa korisnicima usluga Servis centra, a potom su međusobno podijelili užinu i uživali u druženju. Potom je grupa studenata Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici Odsjek za socijalnu pedagogiju posjetila Servis centar sa željom da se upoznaju sa radom Udruženja i Servis centra, aktivnostima i planovima koje stručni tim predvođen menadžmentom ima u narednom periodu. Bila je ovo prilika da studenti saznaju sa kakvim poteškoćama i preprekama se susreće Udruženje i Servis centar ali i da vide djelić radne atmosfere i dostigunuća kojima se Udruženje „DLAN“ itekako može pohvaliti.

“Sretni smo i zadovoljni što imamo priliku da pozitivno utičemo na naš obrazovni sistem, djecu i buduće generacije zaposlenika koji će raditi društveno odgovorne poslove i graditi budućnost bolju za sve”, nas poručili su iz Udruženja i Servis centra „DLAN“ Zenica.