Zeničane će za Novu godinu zabavljati Amel Ćurić i Divanhana, bogat program “Studengrada”

Danas je i zvanično potvrđen program zimskog festivala “ZE ADVENTURE” koji će i ove godine u centru grada biti realizovan tokom posljednjih dana 2022. godine.

Najlješa zenička novogodišnja priča počinje 16. decembra otvaranjem bajkovitog gradića “Studengrada” u centru Zenice, u kojem će do kraja 2022. biti organizovana većina festivalskih događaja, a kruna petnaestodnevnog festivala je Centralni doček Nove godine koncertom na otvorenom “Divanhane” i Amela Ćurića. Pored spektakularne novogodišnje zabave uz pomenute izvođače, treba istaći da su organizatori osmislili i pripremili bogat i razovrstan program u samom “Studengradu”, u kojem će sigurno uživati Zeničani svih generacija.

Na samom otvaranju 16. decembra nastupit će Hanad Džehverović, između ostalog u programu su Rima band, grupe Trojica, Bruhuuhu&Pandemic stereo, Zlatan Karić & cover art band, Auto stop, Gis band, Adis Škaljo, Kenan Dervišević, sjajni Elemental, Indira Forza, nekadašnja Colonija, zatim Perpetumobile, domaći DJ-vi Ruvex, Benja, Adi Resakovic, Eskandalo bend, Taxi bend, Zeničke meraklije, hor Kasiopeja…

I ove godine “Studengrad” će imati svoj humani karakter kroz realizaciju tradicionalne akcije zeničkih bajkera “Kolačićem do osmijeha”, a tu su i sadržaji za najmlađe “Mali šlager” te program dočeka Djeda Mraza.

Pretposljednjeg dana 2022. godine na velikom stage-u, kao zagrijavanje za najluđu noć, bit će održan koncert grupe “Regina”, na kojem će nastupiti i dobro poznata ekipa iz grupe Gruver.

Posljednji sati 2022. godine, uz neizostavni vatromet u ponoć, rezervisani su za najljepšu novogodišnju zabavu uz dragog prijatelja festivala i našeg grada Amela Ćurića, pored kojeg će nastupiti i Jelena Čabarkapa, te Divanhanu, čiji je posljednji album prestižni britanski magazin “Songlines”, svrstao među 10 najboljih na svijetu u protekloj godini.

I ovogodišnji zimski festival “ZE ADVENTURE” realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, za tehničku realizaciju programskih sadržaja zadužena je kao i do sada Radio-televizija Zenica.

Vidimo se u srcu Zenice!

Kompletan program i satnicu događaja pogledajte ispod