Zeničanka Ajna Dedić priprema novu slikovnicu za djecu i dvije nove predstave

Ajna Dedić, naša sugrađanka do sada je objavila tri knjige za djecu a sve u cilju kako bi zainteresovala mališane da čitaju i kreativno razmišljaju.

Ova svestrana zeničanka priprema i novu slikovnicu kao i dvije predstave. “Živimo u vremenu kada su djeca mnogo okupirana novim medijima i sve manje vremena provode neobavezno čitajući. Kako bi ih zainteresovala da čitaju, crtaju, boje i uče izdala sam tri knjige i u saradnji sa medijima aktivno vodim edukativno-zabavnu kampanju kojom djecu motivišem da budu kreativna, a za to ih nagrađujem vrijednim nagradama”, ističe Dedić, te dodaje kako je raditi sa djecom i za djecu najljepša stvar na svijetu i zaista uživam u tome.

Ova svestrana zeničanka osim što piše knjige za djecu edukatorica je za crtanje na foliji i ebru art, neobičnim tehnikama crtanja. “Riječ je o dvije vrlo neobične tehnike crtanja, jedna je na foliji, druga na vodi. Riječ je o izuzetno zahtijevnim tehnikama za koje je potrebno mnogo vremena i preciznost, ali konačni rezultati oduševljavaju. Čast mi je i zadovoljstvo kada nakon realizovane radionice dobijem slike radova učesnika koji kažu kako uživaju u novim vještinama koje su stekli”, dodaje Ajna Dedić. (B.D.)