U Gradskoj upravi upriličen prijem za učesnike festivala dječijeg folklora “Zenicainterfest 2022”

U organizaciji Ansambla Bosniafolk u Zenici je u subotu, 19. novembra 2022. godine održan 15. festival dječijeg folklora “Zenicainterfest 2022”.

U sklopu navedenog u ime gradonačelnika Grada Zenica g. Fuada Kasumovića i Gradske uprave upriličen je prijem za predstavnike kulturnih društava koji su učestvovali na festivalu.

Tom prilikom je istaknuta dobra saradnja Grada Zenica kako sa Ansamblom „Bosniafolk“ tako i sa drugim kulturnim društvima u Zenici.

Naglašeno je kako Grad svake godine pomaže kulturno-umjetnička društva u realizaciji aktivnosti koje realizuju u Zenici, Bosni i Hercegovini ali i širom svijeta, te kako će to i u budućnosti činiti. Istaknut je značaj rada kulturno-umjetničkih društava kao čuvara tradicije i naslijeđa i značaj u promociji Grada.

U ime Grada Zenice, festival je otvorila pomoćnica Gradonačelnika za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumea Mujkanović koja je čestitala na dosadašnjim rezultatima Ansambla i naglasila da Grad Zenica podržava aktivnosti kulturno-umjetničkih društava te da ta podrška neće izostati ni u budućem periodu.

Zeničkoj publici u sali amfiteatra Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” predstavili su se članovi kulturno-umjetničkih društava iz Jelaha, Breze, Jajca, Tešnja, Podveležja i BZK “Preporod” Busovača.