Novo kažnjavanje građana Zenice, zloupotreba budžetskog novca za kupovinu glasova

Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem sada već izražava zabrinutost jer nakon Vlade Federacije BiH, sada i Vlada Zeničko-dobojskog kantona počinje kažnjavati građane Zenice, navodi se u saopćenju Gradske uprave Zenica.

Naime, Vlada ZDK donijela je odluku o odobravanju sredstava na ime pomoći općinama radi izvođenja preventivnih radnji i saniranja šteta nastalih prirodnim nepogodama.

Ovakva odluka ništa je drugo nego iskorištavanje novca krađama u predizborne svrhe, kako bi se baš sada, u jeku kampanje, sanirale štete nastale prirodnim nepogodama.

Tako je odobreno 80.000 KM za Općinu Tešanj, Kakanj, Žepče i Zavidoviće po 100.000 KM,  Varešu 90.000 KM, Usori 75.000 KM, Visokom 80.000 KM, Doboj-Jugu 70.000 KM… 

Nažalost, iz svega navedenog da Vlada ZDK očigledno Grad Zenicu ne doživljava kao sastavni dio kantona pa je ovaj put izostala bilo kakva pomoć za saniranje šteta na području Zenice. 

Nemilosrdno kažnjavanje građana Zenice i zloupotreba novca u predizborne svrhe podhitno moraju postati prošlost, a nadležni izabrani političari trebali bi biti svjesni da je i Zenica, kao četvrti grad po veličini u BiH, sastavni dio Zeničko-dobojskog kantona i podhitno prekinuti ovakvu maćehinsku praksu, stoji u saopćenju.