Uvjerljiva pobjeda Čelika protiv NK Travnik

Jučer su na Gradskom stadionu u Vitezu odigrane polufinalne utakmice 27. memorijalnog turnira “Galib Mujčić”. Pred oko 200 gledalaca NK Čelik Zenica uvjerljivo je savladao NK Travnik rezultatom 4:0.

Od samog početka vidjeli smo otvoreniju igru crno-crvenih i želju za pobjedom na ovoj utakmici. U 25. minuti svoj prvi pogodak na utakmici postiže novajlija Mirsad Šijerkić nakon sjajne asistencije Emira Karalića. Ovaj gol nije umirio Čelikove igrače te nakon 10-tak minuta vidimo još jedan gol danas sjajnog Šijerkića, koji na asistenciju Šehića postiže pogodak za rezultat 2:0. S ovim rezultatom se otišlo u svlačionicu.

U drugom poluvremenu crno-crveni nastavili su sa silovitim napadima, te nagrada za to stiže već u 49. minuti kada igrač NK Travnika pravi faul nad Emirom Karalićem unutar 16 metara. Loptu je uzeo Ali Međuseljac koji postiže pogodak s bijele tačke za vodstvo 3:0 naše ekipe.

Nakon nekoliko izmjena i osvježenja u igri, crno-crveni nastavili su atakovati na gol “domaćina”. Pokušaj udarca na gol crno-crvenih blokira igrač Travnika nedozvoljenim igranjem rukom, te glavni sudija ponovo pokazuje na bijelu tačku. Salkić ovaj put uzima loptu na bijelu tačku i istim smjerom udarca kao i Međuseljac postiže pogodak za krajnji rezultat ovog meča, 4:0 za Čelik.

Vrijedi spomenuti i sjajnu intervenciju rezerviste, golmana, Emela Mlače, koji je odbranio jedanaesterac koji je izveo igrač Travnika, te na taj način osigurao “clean sheet” crno-crvenih u ovoj utakmici.

Danas od 18:00 sati na istom stadionu zakana je finalna utakmica koju će Čelik odigrati protiv pobjednika iz drugog susreta koji se odigrao danas, FK Rudar Kakanj.

Tekst i foto: NK Čelik