Streljački klub SKOSI: Realizovana nabavka i instalacija elektronskih meta u Domu strijelaca

Streljački klub osoba s invaliditetom SKOSI Zenica zahvaljujući dobrim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima svrstao se u red najuspješnijih u BIH.

Kako bi obezbjedili što kvalitetnije uslove za trenažni proces svojih takmičara, uspjeli su obezbijediti sredstva za nabavku dvije elektronske mete koje su instalirali u Domu strijelaca. Za ovaj projekat utrošeno je oko 20.000 KM.

„Radi se o dva paketa elektronskih meta sa displejima. Ovo ne može zadovoljiti ni naše nacionalno prvenstvo a kamoli da planiramo nešto više. Ipak uspjeli smo uz pomoć grada Zenica i poslovnih prijatelja. Stvorili smo uslove za trenažni porces a i sebi olakšali rad iz razloga što više ne moramo putovati u Zetru ili na Grbavicu. Mi ćemo i dalje planirati da ovo popunjavamo i da osavremenimo streljanu. Moramo pratiti tehnologiju koja se sada upotrebljava u svijetu“, izjavio je Mirsad Redžić, trener u streljačkom klubu SKOSI Zenica.

Sredinom jula zenički strijelci putuju u Minhen gdje će učestvovati na Svjetskom kupu. Planirano je za četiri strijelca iz naše ekipe, među kojima je i Rasim Redžić iz Zenice, obaviti klasifikaciju kako bi mogli nastupati na međunarodnoj sceni. Po prvi puta u Njemačkoj će naši strijelci nastupiti u ekipnoj konkurenciji.(M.P.)