Težak poraz kadetkinja na startu Evropskog prvenstva

Ženska U-17 nogometna  reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu odigrala svoj prvi istorijski meč na velikom takmičenju.

Evropsko prvenstvo za kadetkinje koje je počelo juče utakmicama u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Širokom Brijegu, je prvo UEFA-ino takmičenje koje se organizuje u našoj zemlji. Reprezentativke Bosne i Hercegovine su se u prvom kolu sastale sa vršnjakinjama iz Holandije i poražene su rezultatom 8:0. Meč je počeo minutom šutnje za legendarnog Ivicu Osima, počasnog predsjednika NS/FS BiH koji je preminuo u Grazu.

Nakon  utakmice prvog kola Evropskog prvenstva sa Nizozemskom selektor U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine Ilija Lucić je izjavio:

„Čestitam Nizozemskoj na pobjedi. Smatram da nismo zaslužili toliko visok poraz, naročito nakon uvodnih dvadesetak minuta koje smo igrali veoma dobro. Zahvalio bih se publici na podršci, napravili su lijep ambijent. Mi smo dobro ušli u meč, ali kasnije nismo fizički nismo uspjeli da pariramo protivniku. Pokušaćemo do sljedeće utakmice da ispravimo greške koje smo pravili i da osvježimo igračice. Moraćemo da popravimo određene stvari u defanzivi i da ne dozvolimo protivniku toliko prekida u zoni šuta.“

Naredni meč na Euru bh. tim će odigrati protiv Danske 6. maja u 14:00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.(M.P.)