Rukometaši Čelika dočekuju Donji Vakuf

Nakon ubjedljive pobjede prošle nedjelje protiv Travnika sa 47:32, rukometaši Čelika 30. aprila u Areni Husejin Smajlović, ugostiće ekipu Donjeg Vakufa.

Biće to susret trenutno prvoplasiranog Čelika sa 34 boda i posljednjeg sa tabele Prve lige FBiH Donjeg Vakufa sa 6 bodova. U zeničkom ligašu uvjereni su u pobjedu sa kojom ostaju na vrhu tabele.

”Bodovna razlika između dva tima ne mora ništa da znači, jer danas svi igraju rukomet.  Donji Vakuf nas je znao iznenaditi dobrom igrom, ali mu ni sada, kao ni ranije, nećemo dozvoliti nikakvo iznenađenje. To znači da dva nova boda ostaju u Zenici”, izjavio je  prvotimac Adnan Sumbuljević, koji u subotu slavi rođendan.

Ulaz na subotnju utakmicu biće besplatan. Iz Čelika pozivaju navijače da dođu u što većem broju i zajedno proslave još jednu pobjedu.

Trener Ljubomir Filipović u naredoj utakmici neće mjenjati sastav u odnosu na utakmicu protiv Travnika. Priliku će dobiti: Filipović, Mrako, Gušić, Sumbuljević, Jurić, Kubat, Hodžić,  Hadžić, Starčević, Čelenka, Čehajić, Rujanac i Dragičević.

Utakmica 22. kola Prve rukometne lige Federacije BIH, grupa Sjever igra se 30. aprila sa početkom u 17 sati.(M.P.)