Danas pretežno sunčano, temperature do 17 stepeni

FOTO: Zenicainfo.ba

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle.

Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 celzija, na jugu do 6 celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni.

U srijedu nas očekuje pretežno sunčano prije podne. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa juga koje će od večernjih sati i tokom noći na četvrtak usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 3, na jugu do 7 celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno prije podne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.