Grad Zenica uplatio 10.000 KM pomoći za odbranu Ukrajine

Kako je i najavio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, Grad Zenica uplatio je danas 10.000 KM pomoći za odbranu Ukrajine.

Prema njegovim riječima, čast mu je da je Zenica, barem kada se radi o Bosni i Hercegovini, prvi grad koji se odlučio na ovaj korak.

“Svi pratimo sve strašniju agresiju Rusije na nedužni narod Ukrajine. Mene, građane moje Zenice, kao i sve građane Bosne i Hercegovine stradanje Ukrajinaca podsjeća na naše stradanje. Njihova odlučnost da se odbrane i pobijede agresora podsjeća na nas. Mi smo tada, uglavnom, bili sami. Kao gradonačelnik, odlučio sam, stoga, uplatiti prvih 10.000 KM za odbranu Ukrajine. To možda jeste malo, ali je to početak. To je naš način da pomognemo, odmah i koliko možemo u ovom momentu”, rekao je gradonačelnik Kasumović .

Ističe kako je uvjeren da da će i mnogi drugi gradovi, ne samo u Bosni i Hercegovini, slijediti primjer Zenice.

“Odbrana Ukrajine od Putinovog agresivnog pohoda je mnogo više od odbrane jedne države u Evropi. Radi se o odbrani progresivnog svijeta pred diktatorom. Čast mi je da je Zenica, makar kada se radi o Bosni i Hercegovini, prvi grad koji se odlučio na ovakav korak”, zaključio je gradonačelnik Kasumović.

Sredstva u iznosu od 10.000 KM uplaćena su na račun Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini, a koja će potom ovaj novčani iznos transferisati za namjene odbrane od agresije.