Karate klub Perfekt jedan od bolje organizovanih klubova u ZDK

Karate klub Perfekt iz Zenice spada u bolje organizovane klubove u Zeničko-dobojskom kantonu. Trenutno okuplja 80 članova uzrasta od 5 godina do seniora.

Takmičarsku i kalendarsku 2022. godinu uspješno su započeli na seminaru Federalnog karate saveza u WKF verziji u Sarajevu, gdje su postali bogatiji za trenere sa licencom. Jedan od problema Karate kluba Perfekt jesu neadekvatni uslovi za trenažni proces.

„Trenutno radimo u robnoj kući Bosna, to nam je centralna sekcija. Imamo oko 80 dječaka i djevojčica od početnika do seniora. Tražimo konstantno nove prostorije i veći prostor za treninge gdje bi mogli još bolje trenirati. Ovdje radimo u pet grupa“, izjavio je za Zenicainfo.ba Nermin Bošnjak, majstor karatea i trener u KK Perfekt.

Kvalitetan stručni rad, edukovani treneri i veliki broj talentovanih dječaka i djevojčica već su donijeli veliki broj medalja sa Prvog kola karate lige ZDK koje je održano u Žepču. Osvojili su ukupno 39 medalja, od toga 8 zlatnih, 6 srebrenih, 10 bronzanih i 15 učesničkih medalja. Na ovom takmičenju posebno su se istakli: Ahmed Alijagić, Hamza Mukača, Mejrem Bošnjak, Šejma  Dulaš, Zejneb i Džinan Efendić i drugi. Planiraju učešće na što više turnira a za septembar organizaciju  turnira Perfekt open Zenica 2022.

„Želimo posjetiti što više turnira kod naših prijatelja kako bi oni mogli nama doći u septembru na naš turnir Perfekt open Zneica 2022. godine koji ćemo održati u Areni Husejin Smajlović“, poručio je Nermin Bošnjak.

Ovog vikenda ekipa Karate kluba Perfekt putuje u Banja Luku gdje će učestvovati na još jednom turniru. (M.P.)