Mlada zenička književnica Emina Selimović nagrađena na konkursu Fondacije za izdavaštvo

Prije nekoliko dana objavljena nova knjiga poezije Jazz za Fellinija mlade zeničke književnice Emine Selimović nagrađena je na konkursu Fondacije za izdavaštvo.

„To je knjiga poezije podijeljena u četiri ciklusa. Pjesme unutar knjige se odnose na tradiciju i angažirana je poezija dok su neke pjesme i ljubavne“, kazala je Emina Selimović.

Ova mlada književnica smatra kako nagrade i nisu neko mjerilo ali je lijepo kada neko prepozna vaš rad i trud. „Najznačajnija i meni najdraža nagrada je „Mak Dizdar“. Obzirom da je to jedan od najznačajnijih bh. književnika onda je i ta nagrada meni jako posebna i draga i stalno je ističem. S druge strane, posljednja nagrada koju sam dobila a riječ je o nagradi federalnog Fonda za izdavaštvo su podsticaj domaćim autorima a u komisijama su uglavnom istaknuti profesori književnosti kao i univerzitetski profesori pa kada vaš rad bude prepoznat onda vam to itekako znači kao mladom književniku i sigurno vam bude dodatni motiv za trud“, kaže Emina Selimović.

Do sada je ova mlada zenička književnica objavila četiri zbirke poezije i dobila isto toliko i nagrada, i to tri domaće i jednu međunarodnu. (B.D.)