Atletska sezona u BiH tradicionalno počinje takmičenjima u Zenici

Ovogodišnja atletska sezona u našoj zemlji biće otvorena Prvenstvom BIH u dvorani u skoku u dalj i troskoku, zatim utrkama 60 m i 60 m prepone za mlađe juniore, juniore i seniore.

Takmičenja će se održati narednog vieknda 5. i 6. februara u Zenici i Sarajevu. Atletski klub Zenica već tradicionalno domaćin je prvog takmičenja u ovoj godini. Na atletskom poligonu Kamberovića polja ugostiće najbolje bh. atletičare u skakačkim disciplinama. Zbog covida 19 nekolicina atletičara je otkazala nastup. Ipak na adresu organizatora stiglo je 65 prijava.

„Dobar dio takmičara i takmičarki neće nastupiti na prvenstvu iz razloga što su pozitvni ili su u izolaciji. To je slučaj i u našem klubu. Imamo prijavljeno 65 takmičara i takmičarki u dvije discipline, skoku u dalj i troskoku“, izjavio je za Zenicainfo.ba Aziz Kevelj, generalni sekretar AK Zenica i predsjednik Takmičarske komisije AS BIH.

Od zeničkih atletičara glavni favorit za osvajanje medalje je Sedin Heco koji će nastupiti u skoku u dalj i troskoku.

„Sedin Heco će skakati dalj i troskok i on je favorit na obje discipline i čudo bi bilo da ne bude pobjednik, odnosno ne osvoji titulu državnog prvaka u seniorskoj konkurenciji u dvorani“, optimista je Aziz Kevelj pred nastup zeničkih atletičara na državnom dvoranskom prvenstvu.

Dobar rezultat očekuje se i od Sare Bajramović kojoj će to biti prvi nastup u seniorskoj konkurenciji. Takmičenje u Zenici počinje 5. februara u 12 sati. (M.P.)