Vijećnici Zeničke inicijative posjetili Bolnicu, gradonačelnik Kasumović podigao rampu

Jučer je stupila na snagu Odluka Gradskog vijeća o zabrani naplate parkiranja u krugu Kantonalne bolnice Zenica.

S obzirom da menadžment bolnice nije ispoštovao ovu Odluku, jutros su vijećnici Zeničke inicijative – Kasumović Fuad zajedno sa gradonačelnikom obišli krug bolnice da se sami uvjere u trenutno stanje.
„Mi smo se lično uvjerili da se Odluka Gradskog vijeća ne poštuje i ovo će dobiti pravni okvir“, kazao je vijećnik Halil Arnaut, inicijator ove Odluke.
Gradonačelnik Kasumović je na izlazu iz bolnice nekoliko minuta podigao rampu i sugerisao vozačima da izađu bez plaćanja parkinga.
„Na poziv Gradskih vijećnika koji su donijeli Odluku došao sa da se lično uvjerim. Pozivam sve građane, nemojte plaćati parking u bolnici. Zemljište je grada Zenice i jedino nadležnost nad tim ima Gradsko vijeće. Bolnici smo besplatno dali da se bave svojim poslom, da liječe ljude. Ova sredstva oni koriste u sive svrhe zato što im je grad ukinuo finansiranje stranaka i na ovaj način pljačkaju svoj narod. Pozivam građane da slobodno, ne trebaju se bojati ni policije niti bilo koga drugog, izlaze iz bolnice jer nisu dužni plaćati parking“, kazao je Fuad Kasumović gradonačelnik Zenice.
Kako je kazao naš sagovornik Odluke Vijeća se moraju poštovati i pravna služba je već dobila zadatak da pripremi krivične prijave protiv menadžmenta i Upravnog odbora Kantonalne bolnice. (N.G.)