Veliki uspjeh zeničkog “Shadows”-a na međunarodnom turniru u Zagrebu

Na međunarodnom takmičenju u Zagrebu, koje se održavalo dva dana, plesači zeničkog Shadowsa ostvarili su odličan rezultat osvojivši 14 medalja od kojih šest zlatnih, tri srebrene i pet bronzanih.

Na ovom velikom takmičenju, čiji je organizator bio Plesni klub Academia, učestvovali su plesači iz 25 država širom svijeta sa različitim stilovima plesa, dok je Shadows imao 18 takmičara. Shadows se takmičio u kategorijama solo ples, formacije i sportski parovi.

„Imao sam tu čast da budem u sudijskom panelu što je zaista velika stvar, to je jedan od najjačih turnira i zaista sam presretan sa svim što smo tamo napravili“ izjavio je Semir Šerić, koreograf  Plesnog kluba Shadows.

Takmičari iz Shadowsa su osvojili zlato u najmlađoj latino formaciji-pioniri, juniori 1, i najstarija amateri. U kategoriji sportski plesni parovi zlato su osvojili Taiša Mlinarić i Almin Omerdić, i to u najstarijoj i najkvalitetnijoj kategoriji odraslih A razred. Također, prvo mjesto osvojio je Brkić Anel u kategoriji latino standard.

„Imali smo još plesni par Luna Damjanović i Andrej Buhić koji su osvojili drugo mjesto u kategoriji juniori 2 open program B kategorije. U svim kategorijama smo imali i zastupljenost finalista ali i medalja“ završava Šerić.

Plesni klub „Shadows“ 14. februara proslavlja svoju godišnjicu ali će ova biti posebna jer je u pitanju 29. rođendan kluba, pa će povodom toga čitavu godinu organizirati različite aktivnost, od takmičenja, akademija, revija, izložbi, a planirana je i monografija. (B.M.)