“Jedan student, jedan osmijeh”: Asocijacija studenata Studentskog centra obradovala mališane u JU “Dom-porodica”

U srijedu, 29.12.2021. studenti iz Studentskog centra Zenica uspješno su realizovali akciju „Jedan student, jedan osmijeh“, u ustanovi „Dom-porodica“ Zenica i obradovali mališane novogodišnjim paketićima.

Više od 50 mališana koji borave u ustanovi “Dom – porodica” novogodišnje je praznike dočekalo veselo, uz dječije pjesmice, paketiće i druženje sa studentima iz Studentskog centra Zenica. Akcija “Jedan student, jedan osmijeh” ove se zime realizovala i u Zenici, u ustanovi koja se brine o nezbrinutoj djeci i djeci bez roditelja na području ZDK.

„Potrudili smo se da mališanima približimo toplinu praznika, te da uz druženje sa studentima stvorimo posebnu, čarobnu, prazničnu atmosferu u domu u Zenici. Akcija „Jedan student, jedan osmijeh“ je naš način posvećivanja pažnje djeci koja iz različitih razloga nisu u svojim domovima, sa svojim porodicama. Studenti su od svojih džeparaca izdvojili sredstva kako bi obradovali djecu iz ustanove, što je djeci još više izmamilo osmijeh na lice.“, izjavio je Resul Čehajić, predsjednik Asocijacije studenata Studentskog centra Zenica.

Asocijacija studenata Studenskog centra Zenica ima za cilj poboljšanje života studenata prvenstveno u Studentskom centru, kao i na Univerzitetu u Zenici. Ovo je treća humanitarna akcija koju studenti iz Studentskog centra Zenica realizuju u mjesecu Decembru. 8.12.2021. godine su organizovali akciju Dobrovoljnog darivanja krvi u saradnji sa Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica, kao i akciju prikupljanja odjeće kojom žele obradovati migrante iz nekog od migrantskih centara u BiH. „Ovom, kao i sličnim humanitarnim akcijama, želimo podstaći i ostale studente sa organizacionih jedinica Univerziteta u Zenici da se što više društveno angažuju u zajednici.“ kazao je Karalić Emin, član UO Asocijacije studenata Studentskog centra Zenica. Ovoj akciji pridružio se i jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih sportista, Pezer Mesud. ” U ime kolektiva i djece JU “Dom- Porodica” Zenica željela bih se posebno zahvaliti studentima Studentskog centra Zenica koji su nas jučer posjetili i podijelili djeci paketiće i na taj način izmamili osmijeh na njihovim licima. Zajedno smo se smijali, družili, proveli kvalitetno vrijeme i na taj način stvorili uspomene koje ćemo dugo pamtiti kako mi uposlenici tako i djeca.” izjavila je vaspitačica Nedžma Stabančić.