Advokat Crnalić nakon puštanja Kasumovića: U ovom slučaju nema krivičnog djela

Foto: vecernji.ba

Nakon što je Kantonalni sud danas ukinuo pritvor gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini, u popodnevnim satima oni su izašli na slobodu.

Komentarišući današnji potez Tužilaštva i Suda, advokat gospodina Kasumovića, Asim Crnalić je kazao da ne može govoriti o detaljima, ali je istakao da je zadovoljan i radostan što je gospodin Kasumović izašao iz pritvora.

“Moram pohvaliti Tužiteljstvo zbog toga što je u kratkom roku saslušalo sve svjedoke koje je naumilo saslušati. Naravno ostaje ona moja ranija kritička ocjena da nije trebalo zatvarati gospodina Kasumovića, ali eto dogodilo se pa smo na kraju sve to riješili onako kako smo to očekivali”, kazao je Crnalić. On kaže da nije primio rješenje tako da ne može komentarisati mjere zabrane za koje je čuo da postoje. Kada je u pitanju nastavak procesa i tu je Crnalić optimista.
“Ja mislim da bi Tužiteljstvo trebalo pažljivo ocjenjivati sve dokaze koje ima na raspolaganju. Nadam se da će zaključiti ono što odbrana misli o tom predmetu, a to je da u konkretnom slučaju nema krivičnih djela zbog kojih bi trebalo proganjati gospodina Kasumovića i njegove saradnike”, zaključio je advokat Asim Crnalić. (N.G.)