KUP BiH u futsalu: Pobjeda MNK “Neimari” u Velikoj Kladuši

Odlične nastupe u dosadašnjem dijelu sezone u Prvoj futsal ligi zenički Neimari upotpunili su plasmanom u završnicu Kupa BIH u futsalu.

Sinoć su u Velikoj Kladuši pobjedili ekipu Malonogometnog kluba „Mujo Hrnjica“ sa 1:4. Poluvrijeme je bilo 0:3 za zenički tim. Za tim trenera Mirka Čampare pogađali su: Amir Baručija u 12′, Emin Husejnović u 14′, Amar Šišić u 16′ i kapiten Nermin Pašalić u 34. minuti susreta. Jedini gol za domaće postigao je Edin Alibegić u 27 minuti utakmice. Neimari su nastupili u sastavu: Mirzad Kozlić, Sulejman Salkić, Nermin Pašalić (cap), Amir Baručija, Amar Šišić, Faik Selman, Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Samir Spahić, Emin Husejnović.

„Večeras smo svjedočili futsal spektaklu u Velikoj Kladuši i odmah na početku ovog izvještaja se želimo zahvaliti kolektivu MNK “Mujo Hrnjica” na odlično organiziranoj utakmici i domaćinstvu koje su nam pružili. Sve je bilo na zavidnom nivou, a posebno ističemo fer i korektno navijanje domaće publike. Također, posebno se zahvaljujemo našim vjernim navijačima koji su nas pratili u daleku Kladušu, njih 5-6 je stiglo, momci hvala vam mnogo“, saopštili su nakon utakmice na zvaničnoj Facebook stranici MNK Neimari.

Ovom pobjedom Neimari su ostvarili plasman među 16 najboljih ekipa u BiH.(M.P.)