Neizvjesno odigravanje utakmice RK Čelik-RK Vitez

Iako je RK Čelik praktično obezbijedio prvo mjesto na tabeli Prve lige Federacije BiH, ne zna se da li će nastaviti prvenstvenu sezonu.

Rukometaši Čelika su izuzetnom borbenošću i zalaganjem u svih devet kola Prve lige FBH ubjedljivo zasjeli na prvoj poziciji i praktično gotovo osigurali titulu jesenjeg prvaka (trebalo bi da igraju još tri utakmice, protiv RK Viteza ovu subotu u Zenici i u naredna dva kola protiv ekipa koje se u ovoj ligi takmiče van konkurencije, Gračanice 2 i Slobode 2, Tuzla).

Zbog nedostatka novca upitno dalje takmičenje

“Mi smo jednom nogom već u Premijer ligi BiH! To je radosna vijest za sve ljubitelje Kluba i sporta u Zenici. Drugi korak bi trebalo da napravimo na proljeće. Međutim, sada je pitanje hoće li se to uopšte desiti, jer smo zbog nedostatka novca praktično pred odlukom da prestanemo sa daljim takmičenjem, odnosno da potpuno napustimo takmičenje u Federalnoj ligi BiH”, kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

“U subotu ujutro ćemo donijeti definitivnu odluku o tome. Jednostavno, nemamo novca da platimo organizaciju ove utakmice, odnosno službena lica i ostale troškove, što dugo vremena sami činimo. Na ovaj način pozivamo sve prijatelje sporta i RK Čelika da na račun kluba (102 010 0000 0172) uplate koliko mogu i tako spasu klub od raspadanja. Pozivamo i one koji nas dobronamjerno kritikuju i one koji nas hvale – pomozite klub u ovom istorijskom trenutku! Može to biti i kupovinom godišnjih ulaznica: od 20, 30 ili 50 KM. Intenzivno razgovaramo i sa Gradskom upravom i sa Gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, koji nam kažu da bezrezervno podržavaju RK Čelik na putu za Premijer ligu BiH, da žele pomoći, ali da je sav novac u budžetu Grada za ovu godinu sa stavke ”sport” već potpuno utrošen”, kaže Škrbić.

Škrbić: Ovo je daleko najborbenija ekipa Čelika svih vremena

Najveća šteta, ako se desi istupanje RK Čelika iz Lige, je u tome što je ovo daleko najborbenija ekipa Čelika svih vremena, koja dobre rezultate postiže isključivo žestokom borbom na terenu, o čemu predsjednik Škrbić kaže:

“U tri navrata sam na čelu kluba. Prvi put kad su se utakmice igrale na asfaltu, na Papirnoj. Ovo je ubjedljivo najborbenija ekipa RK Čelika svih vremena! Ovo je tim koji se nikada ne predaje i koji u svaku utakmicu ulazi sa 120 odsto svojih snaga. Zato je ogromna šteta ako propadne i ode u ambis sve ovo što su u ovoj godini uradili ovi čelični momci. Nadam se da to Grad, građani, privrednici, neće dozvoliti. Neka svako pomogne samo onoliko koliko može”, zaključuje Škrbić.

Inače, utakmica sa RK Vitezom bi trebalo da se igra u subotu, 20. novembra u 19 sati i 30 minuta u gradskoj Areni. Ako Uprava kluba u zadnji čas odluči da se utakmica ipak igra, pozivaju se navijači, prijatelji kluba i sporta da dođu i podrže ovaj najuspješniji sportski kolektiv ove jeseni u našem gradu, sa 8 pobjeda iz 9 utakmica. Tu će moći obezbijediti godišnje članske karte RK Čelika.

Izvor: RK Čelik